Skip to main content

Geniet van deze overheerlijke pizza met een klassieke combinatie van mortadella en pistache.

Ingrediënten:

Voor het Deeg:

  • 1 bol Papi Pizzadeeg
  • (semolina) bloem voor het uitrollen

Voor de Pistachepesto:

  • 50 gram geroosterde pistachenoten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bosje verse basilicum
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Voor de toppings:

  • 150 gram mortadella, dun gesneden
  • 100 gram mozzarella, in plakjes
  • Handvol rucola

Bereiden:

1. Pistachepesto:

Meng in een blender de geroosterde pistachenoten, knoflook, Parmezaanse kaas en basilicum.
Voeg geleidelijk olijfolie toe tot je een smeuïge pesto krijgt.
Breng op smaak met zout en peper.

2. Deeg:

Laat het pizzadeeg ontdooien volgens de instructies.
Verwarm de oven voor op de hoogst mogelijke temperatuur of verwarm jouw pizza oven voor tot een temperatuur van 450 graden.

3. Uitrollen en Beleggen:

Bestrooi een werkblad met bloem en vorm het deeg uit tot de gewenste dikte
Spreid de mozzarella en een paar theelepels gelijkmatig uit over de pizza
Sprenkel een paar druppels olijfolie over de pizza

4. Bakken:

Bak de pizza af tot de korst mooi bruin is en de bodem krokant voelt.
Haal de pizza uit de oven en beleg met dunne plakjes mortadella en nog een paar theelepels pesto. Garneer met verse rucola.

× Hoe kan ik je helpen?