Pinsa – 4 stuks

 14,95

Pinsa is een eeuwenoud Italiaans recept dat teruggaat tot het oude Rome. Het geheim zit in het deeg: licht, luchtig en met een onweerstaanbare knapperige buitenkant. Papi’s Pinsa’s worden bereid met een uniek deeg dat bestaat uit een mix van tarwe, en rijstbloem dat tot wel 72 uur rijst voor de perfecte textuur en smaak.

Wat maakt ons uniek?
Natuurlijke desemcultuur
Licht verteerbaar door desem en bereidingsproces van meer dan 72 uur
Door de hoge hydratatie van het deeg geschikt voor zowel de oven thuis als een echte houtoven
Geen smaakversterkers, e-nummers of toevoegingen

Voor 22:00 besteld, volgende werkdag in huis.

Artikelnummer: pinsa4stuks Categorie:

Beschrijving

100% natuurlijk zuurdesem

Handgemaakt eigen recept

Lange rijstijden, makkelijk verteerbaar

Meer dan 10 jaar ervaring

Voor 22:00 besteld, volgende werkdag in huis

Leverbaar in heel Nederland en België

Ingrediënten:

  • Tipo 00 bloem
  • Durum
  • Rijstebloem
  • Desem
  • Extra Vergine Olijfolie
  • Water
  • Zeezout

    *Kan sporen bevatten van noten

Bereiden:

  1. Ontdooien in de koelkast
  2. Rijzen op kamertemperatuur
  3. Vormen of uitrollen met voldoende Semolina, gries- of maïsmeel
  4. Beleggen met jouw favoriete toppings
  5. Bakken op een pizzasteen of in een pizzaoven
  6. Genieten!

Papi proces

Dit begint bij het dagelijks bijvoeden van onze desem met gelijke delen meel en water. Dit om ervoor te zorgen dat de natuurlijk aanwezige gisten goed hun werk blijven doen. Zodra deze gisten op hun actiefst zijn, starten wij de eerste 24 uur durende fermentatie fase van het pizzadeeg, deze stap is ontzettend belangrijk voor de smaak en glutenontwikkeling. Pas als deze fase is afgerond voegen wij de laatste delen bloem en zout toe aan het deeg om het vervolgens te kneden en op te bollen voor de laatste koude fermentatie en invriezing.

Zodra het deeg volledig is bevroren vacumeren wij de bolletjes per twee stuks, klaar om bij jou thuis afgemaakt te worden!